Wednesday, September 29, 2010

Hirmu-unenägu

Nägin täna öösel õudusunenägu, et meie väike kodu on meile liiga pisikeseks jäänud ja ma pidin otsima uue üürika. Leidsin ühe korteri, millel kõik seinad olid kas erk roosa triibulised või erk rohelise triibulised. Muidu oli korter okeika, mereääres ja suure vanni ja vannitoaga, aga seal viibimine ajas isegi mind unes hulluks.
Ärgates vaatasin kriitilisema pilguga meie väikest valget korterikest. Ega jah, nalja enam ei ole. Magamistoa kappi vaadates on selge, et meil on suur ruumipuudus. Näiteks on ülearu 3 tekikotti. Õnneks 1 neist on pidevalt teki peal ja ei pea kappi mahtuma, kuid 2 tükki moodustavad üksuse rändav pesu – aegajalt peavad olema nad minu pükste juures (kui näiteks osad püksid on pesus ja pükste sektsioonis on ruumi) või siis köögi käterättide juures, millest ka enamasti mõni pesus on ja teeb ruumi vabaks vähemalt ühele tekikotile. Veelgi hullem seis on saunalinadega. Olen veendunud, et meie Käku küll endale mingit nõmedat jänesekõrvadega saunalina saada ei saa, kuna lihtsalt EI MAHU KAPPI!

Jätkan tuuri – suur tuba – sellel ajal kui E sõjaväes oli võtsin käsile raamaturiiuli. Eemaldasin sealt kõik õpikud, teatmikud, erialase kirjanduse ja panin asemele ilukirjanduse, mis muidu juba kuhjus magamistoa põrandale ja kummutite servadele. Tulemus – raamaturiiul on ikka pilgeni täis ja pooled raamatud pole enam lihtsalt kättesaadavad (kuna nad on ära pandud). Kogu olukorra kurvem külg seisneb aga selles, et saime pulmadeks Apollo kinkekaardid, mida tahaks väga ära kasutada. Ainult et, isegi praegu, kui riiul on korda tehtud, on neli raamatut kuhjas kummutil (õnneks 3 neist on laenutatud ja saab millalgi tagastada) ja uusi raamatuid ei ole kuhugi panna.

Jätkame – köök. Meie murelaps. Sinna kappidesse ei lähe enam mitte kui midagi. Õigemini läheb, kui vanu asju eest ära lõhkuda. Viimane suurem ost oli meil küüslaugu press. Selle ostu eel arutasime tükk aega, kas osta või mitte (ehk kas mahub kappi või mitte). Toon ka siinkohal näite, mis juhtub, kui meile nõusid kingitakse. Sünnipäevaks sain imeilusa serveerimise kausi, mille tahtsin kindlasti koju kaasa võtta. Et seda kappi mahutada viisin oma toidutegemise mugava kausi Mudaaugule ja nüüd söögitegemisel on pidevalt üks nõu puudu, kuhu paigutada hakitud kraami või kus kuivaineid kokku segada jne. Samuti pidin Mudaaugule viima ära morsikannu, kuna muidu poleks mahtunud kappi veiniklaasid ja kohvi presskannu viskasime ka välja, et mahutada saumikserit. A&O, kas saate nüüd aru, miks me asju ei taha!!!

Selles valguses hakkavad mulle need erk roosa ja rohelisega toad sealt unenäost meeldima.

Eile käisin just T sünnipäeval. Ennem viisakalt helistasin ja küsisin, mida ta kingiks tahab. Ta röögatas, et ainult mitte kingitusi ja ma mõistsin teda täielikult. Võtsin koogi ja lilled ja ei kuhjanud teda üle asjadega.

6 comments:

  1. Me lubame selle pulpulaatori lahkelt meile hoiule jätta. Lastele ka päris meeldib.

    ReplyDelete
  2. Looda sa! Sellele on koht olemas. Aga kas testisite? Mõikas?

    ReplyDelete
  3. Jah, õigemini ei, mitte meie, aga jah. Vesivärvidega. Jah.

    ReplyDelete
  4. Ja siis tuleb aurutaja, pudelid, joogitopsid, jne kuhjade viisi plastikut, kui mahkimisega tahad ruumi, st kola kokku hoida, siis keera aga janesel korvad kahekorra ja pane peebi pepu alla. Kallike, mul on ka tunne, et Sophiochka kolib meid varsti mereaarde.

    ReplyDelete
  5. See ADJ kommentaar käis beebikraami kohta? Seda ei ole üldse palju. Plastikut ei tule üldse, mis pudelid?, misasi on aurutaja?, mähkmepaki kodus hoidmine ei ole ka väga hull ruumiraisk. Vastsündinuga kaasneb paar purgikest (saialill-kummel-beebiõli), need võib aga kuu aja pärast allavett lasta.

    ReplyDelete
  6. Sul hoovil vähemalt kaks suure pagassiga autot ... ma hiljuti sõitsin terve nädala veinikastid autos, tuppa parasjagu ei mahtunud, meil olid külalised. Tollal oli parajagu hea temperatuur ka punase veini jaoks.

    ReplyDelete