Friday, August 5, 2011

Lamendimutt

Otsustasime viimasel E puhkuse nädalal, et läheme paariks päevaks kodust ära Saaremaale. Ja mis välja kukkus? Olime kodust siiski ära nädala. Rännus.
Esimene projekt - Saaremaa. Imelikul kombel oli aga see saar juba peaaegu täitunud. Kuressaarde oli kogunenud suur hulk Soome vanasid nõudmisteta petanki mängijaid ja paar tenniseturniiri osavõtjat ja kõik hotellide ja spade kohad olid täis, massaaži aegadest rääkimata. Ime, et selle rahva massi peale Kuressaares Saaremaa kummuli ei kukkunud. Otsustasin siis oma isiklikku latti alla lasta ja Grand Rose ja GOspa asemel peatuda hotell/spas Meri. Olin küll endale lubanud, et sellistesse urgastesse ma enam ei lähe, kuid mulle nii meeldib oma sõnu süüa, et otsustasime siiski sealse VIIMASE toa ära broneerida. Meie spas käik päädis aga sellega:

Aga no mida sa ootadki kohast, kus lillevaasis elavad makaronid.

Saaremaal esimesel õhtul käisime väljas pidus, teisel päeval sõitsime Kuressaare ratastega risti-põiki läbi ja kolmandal päeval tegime tunne-Saaremaad tuuri. Ilm oli enamasti siuke:


Aga meie olime enamasti nii:

Igatahes ära me nägime Kaali augu, Panga panga, tuulikud ja vähekene ka kohalikku eluolu.




Praamile jõudes otsustasime aga, et koju küll ei viitsi minna ja käisime veel minu kursaõe E juures, E kursaõe M juures ja Keilas. E juures selgus, et meie laps on sigade ja kanade fanatt. Ähvarda ainult, et kui ta halvasti käitub, siis läheme sea sulgu ja laps on kohe õnnelik. Sama kehtis ka kanade kohta - kui ütlesime, et laps räägib siis kui kana pissib lubas Patrik endale iga kana pissimist meenutava liigutuse peale tohutu rõõmukilke.


Selle ajaga, mis me kodust ära olime kasvatas Patrik endale kaks hammast, hakkas roomama, käis esimesi kordi potil, hakkas selgelt jutustama (ta ta ta taa, e taa, e taa, itti, itti, tiff, tiff) ja peaaegu sõi. Sõnade tähendusi võite ise arvata, aga "ta ta taa taa" ei tähenda tahan tahan tahan, vaid pigem on selline kõiketähendav lausestruktuur, mida ta väljutab tihti ja kõvasti. Seega kokkuvõttes võib tõdeda, et selle lapsega annab reisida küll. Ainuke järeleandmine oli katkenud unekool, aga see ei kaalu üles suve reiside mõnu.

5 comments:

  1. Aga minu probleem on kõige suurem sest ta on minu oma!

    ReplyDelete
  2. Just sellest see leht kirjutabki!

    ReplyDelete
  3. Hihiii, provva Lamendimutt, mind kangesti huvitab, kas hotelli personal su kirjale ka vastas? Minul oli küll väga põnev lugemine igatahes, ja arvan, et ka kirjasaanu luges seda siiski suu veidikenegi muigel olevana :P
    Tervitused P-le A-lt :)

    ReplyDelete
  4. Vastus tuli kahjuks selline viisakas ja vaoshoitud. Lõppu panid nad veel, et loodetavasti ma külastan neid veel. Jee vrait! Ma ikka oskan järgmine kord üle õue GOSpasse komberdada. Vastus ise on aga siin:
    Täname väga tagasiside eest!
    Vabandame, et puhkus ei sujunud just nii nagu Teie oleksite soovinud.
    Teie poolt esitatud kaebused on arvesse võetud ja üritame neid probleeme lahendada,
    et tulevikus selliseid apsakaid ei juhtuks.
    Loodetavasti külastate Saaremaa Spa Hotelle ka tulevikus ja seda juba rõõmsamates toonides.

    Täname Teid, et valisite puhkamiseks Saaremaa Spa Hotellid

    ReplyDelete