Saturday, May 14, 2011

Toidupäevik

See nädal oli meil plaanis alustada risottode vooru, et süüa liha ja riisi vähe teises kuues vahelduseks. Maalt tõime selle tarbeks lausa lamba kaasa. Lamba panin alustuseks ahju. Niisama seda tükitada tundus liiga keeruline. Ahju pannes määrisin ta pealt küüslaugu-sinepi-suhkrusiirupi-rosmariini-õli marinaadiga ning ahjust tulles oli risotto ununenud. Lammas sai nii hea, et pistsime ta niisama pintslisse.


Lambast oleks pidanud ainult pildi tegema siis, kui kont ka küljes oli ja praad just ahjust tuli, aga lõhnad olid nii isuäratavad, et pildistamise peale tulime alles sööma hakates. Nüüd on aga juba ka kont nahka pistetud ja lambast pole enam haisugi.

Oma toidusedelisse lisasin nüüd see nädal juustu, või ja maitsestamata jogurti. Et jogurtit oleks millegagi süüa, siis tegime esimest korda ise müsli põhja. Pähkklid ja kuivatatud puuviljad tuleb lisada kaussi. Purki sai hetkel lihtsalt suhkrusiirupi-vee-õliga röstitud kaerahelbed. See laar sai aga natuke liigselt ära küpsetatud. Järgmine kord tean juba vähem ahjus hoida.

No comments:

Post a Comment