Sunday, January 5, 2014

Terrorist Ali Pärt El Bin Sarrapa

Interpol teatab - Eestis elab tõeline terrorist (tagaotsitav 11 kuud): küünistab, näpistab, hammustab, kisub juustest, ninast, kõrvast. Ei lase mähet vahetada, ei lase potile panna, ei maga lõuna ajal. Katkub juhtmeid, mängib lülititega, teeb valgusega hädaabi signaale naabritele, undab nagu udupasun, häält teeb nagu sukelduja kopsudest, vigiseb, tahab koguaeg süles olla, ei lase toimetada.
Terrorist on maskeeritud, pole mingi tavaline rätipea. Välja näeb väike ja nunnu, võõrastele võib naeratada ja juhul kui mind juures ei ole, võib käituda eeskujulikult.
Ei söö. Vajadusel on nädal ilma tahke toiduta, aga kui meierei kodust lahkub, siis sööb rahumeeli ära mitme päeva portsu juurvilju lihaga. Kui terroriseeritav on silmapiiril, alustab taas otsusekindlat streiki tahke toidu vastu.
Liigub äärmiselt kiiresti ja vaikselt. Valdab kõiki stiile - roomamine (harva), käpuli (väga sage), tugede najal (sage). Vahepeal unustab ennast mõneks sekundiks ka niisama seisma. Üldiselt on väike ja vilgas. Keerad hetkeks selja ja juba lutsutab vetsupoti harja või katsub vetsu poti siseseina! Keerad hetkeks selja, juba on lillepotist muld väljas. Keerad hetkeks selja, läheb nurga taha asjale.
Vee protseduuridele ei allu. Paned vanni, käitub mitte beebilikult (ei plärtsuta kätega tühja). Tema treenib. Tõuseb püsti, istub, tõuseb, istub, kukub, ei hakka nutma (hästi treenitud), ei lase pead vee alla, vaid hoiab pinnal, tõuseb püsti, istub.
Kogu aeg teeb trenni ja on tohutult tugev - ronib märkamatult grammofoni ja võimu otsa, haarab ka kõrgetest kapiuste sangadest ja kangutab neid lahti. Uurib, uurib, uurib. Jätab meelde - kus on prügikast, kus on kodukeemia, kus on rohud. Paneb tallele, et aasta pärast olla valmis äkkrünnakuks. On hea viskamisvõimega. Viskab põrandale laiali kõik, mis kapist, sahtlist kätte saab. Põrandale paigutab pommid, näiteks pool lutsutatud sultani rosinat, mis jääb su talla alla ja määrib ära kogu põranda pinna.
Tegutseb sihikindlalt ja püüab süütegu varjata. Kangutab lahti seina juhtmepesa katte, käperdab juhtmeid ja seejärel üritab katet tagasi saada. See küll ei õnnestu, aga ta proovib nii kaua kui lastakse. Ei lähe närvi kui ei saa hakkama. Objektilt ebaõnnestumise ja vahelejäämise korral eemaldumisel ootab hetke, mil saab naaseda ning üritab edasi. Säärastes oludes ilmutab tohutut kannatlikust.
Suudab end sõjaolukorras vaos hoida. Kui Pati rongiteel rongid liiguvad, siis ei kisu, jälgib niisama. Kui anda kätte pill, siis ei kipu lammutama, vaid suudab ka kenasti mängida. Kui anda ette kausiga puder, siis ei viska seda maha, paneb käe sisse, vaatab mis see on, siis võtab lusika ja üritab lusikaga laamendamata tegutseda. Muidugi toidu suhu sattudes eemaldab selle näppudega koheselt suust ja asetab lauale.

Kas keegi tahab tulla terroristi kinni võtma?

2 comments:

  1. Hästi kirjutatud, eks. Aga lahenduseks on - sümptomite järgi - sinu lahkumine kodust, mitte veel rohkemate inimeste sinna toomine.

    Võta oma tainas ühes ja vanem laps ja tule meile? :)

    ReplyDelete
  2. Meie kodu on ka avatud - nii terroristile kui ohvrile...:)

    ReplyDelete