Monday, November 12, 2012

Tegusõna ja omadussõna

Tegusõna:
Patrik on nüüd ära õppinud kaks tegusõna (ammu kasutusel olev "ei taha" ei tule arvesse): tahan ja on. Laused on muutunud värvikamaks: "Pati ei taha oma koju, Pati tahad Nana koju"; "Pati ei taha pi, Issi tahad pi"; "Pepu on puma".
Teatavates sõnades on Patrikul sassis p ja t täht. Vabalt tulevad Papa, Pati, pott, piip-piip, puma (punane), pepu, pissi jne, aga on kindlad sõnad, milles on p asendunud t'ga. Näiteks buss/tuss, pennu/tinnu, tahab/tahad, naba/nadi. Poti peal istudes kordab Patrik mantrat: "pepu kaka, noku pissi". Kiirustama hakates tuleb pepu asemel peku. Seda sõna ma ei paranda tema kõnepruugis, kuna vanavanaema ütles meil täpselt samuti peku. Ehk on see geneetiline pärand kaugest minevikust ja meie juurtest.
Omadussõna:
Pati oma! Kui kiire on, näiteks Tinnuga kakeldes, siis asendub see lihtsalt röökimisega: OMA.
Maailmavalu:
Kui midagi on pahasti, siis nutab Patrik südantlõhestavalt ise kaeveldes laliilaliilaliilalii. Sellega väljendab ta kõige suuremat ahastust ja kui sa vaikselt kaasa lalised, siis saab ta aru, et sa mõistad. Kui tal tuju eriti sant on, siis võib ka niisama küsida, et kas on laliilaliilalii ja siis tuleb vastuseks tema jah mühatus ning maailm saab natuke kirkamad toonid, kuna keegi teadis täpselt, milles asi on.

No comments:

Post a Comment