Tuesday, May 8, 2012

Igitalv

Mis vahe on meie detsembril ja mail?
1. On detsember. Väljas on 3 kraadi sooja. Panen õue minnes selga kampsuni ja siis talvemantli. Kindlasti saadab ka mind arsenal: kindad, sall, müts, villased sokid. Õues on prrr, vastik, kõle. Lund ei ole.
2. On mai. Õhtul kodust välja minnes viskasin oma õhukese puuvillase kampsuni peale uue eelmise-aasta-mudeli vesti. Jalas on ketsid, puudub igasugune sooja hoidev arsenal. Nüüd, koju tagasi tulles, seisan kodu ees. Väljas on 3 kraadi sooja. Kell on 2. Võtmed on toas saapa sees (või prügikastis, sest miks muidu ma neid välja minnes kaasa ei haaranud!), uks on lukus. E ei kuule telefoni, naabri tädi Evi on ühest kõrvast kurt ja tema ei kuule ammugi midagi. Koputan aknale nagu tihane kes tahab pekki. Tegelikult igatsen vaid oma talvist parimat sõpra suletekki. Peale mitmeid tasaseid koputusi (sest akna all magab Patrik, mitte E), suudan siiski mehed üles ajada ja tuppa sooja tulla.
Ja nüüd ma mõtisklen, et mis see kevad siiski on? Detsember? Prrr, vastik, kõle, lund ei ole. Eestis on ainult üks aastaaeg - igitalv.

No comments:

Post a Comment