Wednesday, August 5, 2015

PipiPati

Patile meelidib teha matemaatikat. Aegajalt istume ja esitame üksteisele ülesandeid a'la kui sul on neli kommi ja sa sööd kaks kommi ära, siis mitu kommi sulle jääb või kui sul on kuus õuna ja Pärtel annab sulle kaks õunda juurde, siis mitu õuna sul on kokku.
Eile õhtul tabas E meid teolt ja tahtis ka mängu tulla. Muidugi tema on oma ülesannetes geniaalsem ja ei piirdunud pelgalt liitmise ja lahutamisega vaid esitas Patile küsimusi, et kui meil on kapis neli viilu leiba ja kodus on kogu meie pere ja Ruuben ei söö, siis mitu viilu iga üks saab. Kui järg taas temani jõudis, siis ta tegi Patile sellise ülesande, et kui sul on kuus küpsist ja sa pead need enda ja Pärtli vahel võrdselt ära jagama, siis mitu küpsist kumbki saab.
Pati sattus sellest marru ja hakkas vahutama, et kuidas talle ei tohi nii raskeid ülesandeid teha, kuidas E peab tegema selliseid teistsuguseid küsimusi, tõi sada näidet milliseid, vingus ja karjus ja lõpuks teatas, et "selliseid küsimusi esitada lihtsalt ei tohi, kuigi ma tean, et õige on kolm küpsist!"

No comments:

Post a Comment