Friday, December 6, 2013

Anti Bio - elu vastu

Patrik jäi eelmine reede haigeks. Nohu. Nohu lõi kõrva. Ööseks tuli larüngiit. Kaks ööd ja üks päev olid kuiva vastiku lämmatava köhaga. Siis jäi järgi ainult nohu, kõrvad ja uuel nädalal saabus lisaks bronhiit. See on Pati puhul tavaline jada, mis algab meil lihtsast nohust, mis teistel lastel on ja jääb lihtsalt nohuks.
Palavik oli reede öösest kuni esmaspäeva ööni. Edasi oli vahepeal (teisipäeva öösel) kõrvast kraadides 37.2-37.5, aga kaenlaaugust elavhõbedaga enam palavikku polnud.
Neljapäeval käisime arstil näitamas, kuidas seis on. Kõrvad olid veel natuke punased. Rinnus bronhiit. Palavikku enam ei olnud.
Arst kirjutas kolme päevase antibiootikumi kuuri. Kuna laps penitsiliini ei talu, siis ühe teise, vängema, mis tapab rohkem (Sumamed). Kõrvalmõjud on järgmised (pakendi infoleht, kui pilt on paha lugeda):

Küsimus: Kas Sina annaksid oma lapsele sellises olukorras sellist rohtu?
Lihtsalt huvitab mind. Vastata võib kommentaari või postkasti. Ootan ka nippe bronhiidi ravimiseks looduslikul teel (lisaks eelnevas postituses olnutele), kuna mina valisin anti antibio variandi.

1 comment:

  1. Praegu on ringlemas viiruslik pikaldane brohniit mida on tülikas ravida. Sellegipoolest valiksin(valin, seest ise ka parajasti tegelen sellega) antiAB. Kui uusi "trikke" tahad siis helista mulle:) Iren

    ReplyDelete