Thursday, April 3, 2014

Reegliteta elu

Kuigi lapsed armastavad üle kõige piire, siis meie peres on nad sunnitud leppima piiritusega (õnneks ilma promillideta).

Kell on õhtul 21.45. Saabusime lastega 21 ajal ujulast ja teeme endale alles süüa. Meil pole mõtteski söögitegemist veelgi edasi lükata ja lapsi hakata magama panema.
Lapsed mängivad köögis, et nad teevad kooki ja pole nagu põhjust neid magamapanekuga segada.

Kell on saanud 23.00. Me oleme oma õhtusöögi lõpetanud. Lapsed on kolinud Pati tuppa ja seal on täielik (tõesti täielik) vaikus. Iga normaalsete vanemate lapsed, võiks ju eeldada, et on põrandale magama jäänud, eriti peale ujulas möllamist. Aga nad on siiski meie lapsed, öökullid, ja lihtsalt mängivad plastiliinidega. Egas midagi - teeme salaja uksepraost pilti ja läheme ajame teises toas juttu edasi.


1 comment:

  1. Nii tuttav!
    Eelmisel pühapäeval kell 22 istusime koos lastega oma uue kodu saunas.
    Kui vanaemad helistavad, siis juhtub see tavaliselt u 18 ajal ning küsimusele "mis siis lapsed teevad" saavad nad juba kolmandat aastat järjest tavaliselt vastuseks "just ärkasid" või "magavad veel" ja meie kuuleme juba kolmandat aastat jäjest reaktsiooni "issssand jumal, millal nad teil nüüd siis magama lähevad?!"

    Vaikuse vastu on minul näiteks allergia tekkinud. Kui mu aju muude tegevuste kõrvalt järsku taipab, et majas on totaalne vaikus, tabab mind paanika. Reeglina ei tähenda vaikus meie majas midagi head. Eile pesid nad köögis solgivee ämbris Luna tudupükse..... Aga vähemalt kavatsus oli hea :).

    ReplyDelete