Thursday, October 27, 2011

Suhkrust ja jahust ja maasikavahust - on siin tõetera sees?

Kindlasti teate seda laulu: "Millest küll on tehtud väikesed poisid ja tüdrukud". Ma olen üsna kindel, et selle laulu autoril oli laps ja laps oli haige. Sest tundub, et meie laps käib seekord läbi kõik kokanduslikud arstimid ja varsti on ta tehtud kõiksugu toiduainetest, mitte luust-lihast.
Nohu: Hanerasva taldade alla pidevalt. Voodi kõrvale pressitud küüslauk. Minul isiklikult on juba küüslaugu lõhnast süda paha, sest see pidevalt aurab meil kuskil. Ma sajatan küll, et aura ära, aga nii vänge mees see küüslauk nüüd ka pole, et ta seda teeks.
Köha: Hanerasv rinnale ja seljale. Ööseks määrime rinnale ja seljale soojendatud kreemi koostisega õli-mesi-viin. Lisaks on lutipudelis pidevalt kummeli tee.
Kõrvad: Kõrvade taha teen sibula mähist. Hakin sibula (1 pisikese), mähin taskuräti sisse, soojendan keeva vee kohal üles (nii et sibul ei saaks auru ega vett) ja seejärel panen kõrva taha. Peale panen villase lapi, et see hoiaks sooja ja kõik seon kinni mütsikesega. Tulemuseks näeb välja laps nagu
a) Shrek
b) Keskaegne daam, kellel on kõrvataha tehtud patsidest krunnid ja siis on üll pandud mütsike
Ja oi oi kuidas siis laps haiseb sibula järgi. Ei saa teist enam süllegi võtta. Aga loodetavasti pääseme sibulaga seekord kõrvapõletikust.
Tegemata, kuid plaanimisel: Kartuliaur ja jalgadele sinepivann.
Ja nüüd siis suureringi küsimus. Mida veel saab teha? Nohu tundub, et hakkab taanduma (kuigi pean tõele aru andma, et meil on ka viies päev haigust), kuid köha kogub ja kogub tuure. Pealegi ka H vajab sama nõu - tal ka kõik pudinad käivad sama rada. Nii et armas lugeja, kui tead veel mõnda looduslikku võimalust külmetuse vastu, siis tunne end kommenteerides vabalt.

4 comments:

  1. Tule võta meilt ära oma pulpulaator ja koos sellega ajutiselt ka meie inhalaator. Töötab!

    ReplyDelete
  2. Proovi ka ingveriteed, tärpentinisalvi ja kuhjaga kannatust!

    ReplyDelete
  3. minu meelest vietnami salv on tõhusam kui hanerasv. Kristin

    ReplyDelete
  4. Meie kasutame nohu korral Hustagil balsamit talla alla, rinnale ja seljale. Lisaks olen kuulnud, et tõhusad pidid olema ka nn lepatriinu sokid - ehk siis joodi täpid talla alla ning siis soojad sokid peale. Viimaseid ma ise proovinud ei ole. Aga inhalaatori soetamist soovitan küll kaaluda...

    ReplyDelete