Monday, July 23, 2012

Arenguaruanne

Viimasel ajal tundub kogu lapse areng nii loomulik, et ei ole suutnud midagi kirja panna. Näiteks on selgunud, et Patrik oskab teha kukerpalli. Ise on ta vaid aasta ja seitse kuud aga kukerpalli teeb paremini kui tsirkusekaru.
Lisaks pean puht statistilises mõttes lisama siia, et laps on nüüd öösiti mähkmevaba. Selles ta kahjuks aga nii proff pole nagu kukerpalli tegemises. Üle öö veedan aega linu vahetades ja mulle on taas külla saabunud magamatuse kurnav pale. Mähe sai ära võetud liiga vara - tihtipeale öösiti ta pissile ei küsi, ei nihele, ei nuuksu. Kahjuks ta ei nuuksu ja nihele ta ka siis, kui on end silmi täis lasnud. Seega mina ärkan iga tunni või kahe tagant üles ja kontrollin olukorda, kohendan tekikest ja kui õnnetus juba ei tilgu voodi põhja alla, siis potitan. Iga öö alustame oma naturaalse looduspere poe madratsikaitsega ja üleöö lõpetame vastiku kilese haiglat meenutava haudumapaneva aluslinaga. Taaskord olen oma põhimõtetele flushhh! vee peale tõmmanud (et mina küll kunagi oma lapsele seda õudust alla ei pane) ja söön sõnu. Muidugi tegelikult plaanin just minna poodi ja endale inimväärsemaid madratsikaitseid juurde osta, aga seniks, kuni ma poeni jõuan, peab kapis ikka paar kilet varuks olema.
Käeliselt on laps samuti oluliselt osavamaks muutunud - paneb ise kokku raudtee juppe (ei moodusta veel ringi, aga teid teeb), keerab nuppe (righty-tighty, lefty-loosey), joob klaasist ja näpistab väikseid lapsi põsest (tõesti ma ei tea kust see komme tulnud on). Suulise arengu poole pealt suurt miskit uut ei ole - Patrik üritab aegajalt viisijuppe järgi laliseda, kuid seda teeb ta ainult sinuga kahekesi olles ning mitte kunagi teiste ees. Sõna kaka tähenduse on ta selgeks saanud ja nõuab tõesti kakale. Poti peal suurt tööd tehes karjub ta samuti õigel hetkel mehiselt kakaaaa. Kui ise talle aga öelda nimisõnu, siis vastab ta sulle tegusõnaga viipekeeles. Öeldes lennuk või lind näitab Patrik õhku: lendab. Öeldes lipp, lehvitab Patrik käsi, öeldes et lehvib ja segumasina peale näitab laps, et too käib ringi. Üleüldse tuleb tal viipekeel hästi välja ning nõnda vaikides võib Patrik ära jutustada näiteks kogu loo sellest, kuidas emme vaarikaid korjas, pani need issi peo peale ja siis Patrik need endale kõhtu ahmis.

No comments:

Post a Comment