Sunday, December 11, 2011

Vitraaži lühikursus

1. Lõika välja sein, ülemine serv võiks olla mingi lõbusama kujuga - näiteks ovaalne või sika-sakiline (külgmised ja alumised võiksid siiski sirgeteks jääda).
2. Peale plaadile asetamist uurista taignasse auk.
3. Auk täida karamelliga ja küpseta (kindlasti küpsetuspaberi peal).
4.Lase natuke aega plaadil jahtuda, siis eemalda paberilt ja glasuuri.
 
5. Sulata pannil suhkur. Selleks vala lihtsalt suhkur pannile ja kui see sulama hakkab, siis kuumust vähemaks. Edasi tuleb kuumust hoida all nii, et suhkur tagasi tükki ei läheks, aga ka mitte üle ei keeks. Minul on pliidil võimalik panna kuumust 1-9 astet ja kui suhkur juba sulanud on, siis hoian teda pannil 4 peal.
 

6. Tee kahel plaadil servad vedela suhkruga kokku ja aseta nad nurkapidi kokku. Rumal mõte on seda teha taldrikul. Hoopis targem on toimingut teostada küpsetuspaberil :)
 
7. Tee kolmanda tüki serv kokku ja kleebi esimese kahe külge. Neljandal tükil pead kokku tegema kaks serva.
 
Valims!


2 comments:

  1. Kuule, kas sa saad teha V.-le ühe spordikoti ka? Tal eelmine läks hallitama higiste riiete pärast. Aga paistab, et sinu toodang on nii kvaliteetne, et peab ka sellistele katsumustele vastu. Ja kui see valmis on, siis võid meile neid küünlaaluseid ka teha puhkuse mõttes, eks.

    ReplyDelete
  2. Oh ei, mu toodang pole miskit nii vastupidav. Meil kodus on ju nii niiske, et kahe päevaga kukkus autol stange küljest ja valgusfoor oli järgmiseks päevaks siruli. Ning suhkur on tilk-tilk sulanud kandikule. Sellist nalja pole ma tõesti veel elusees näinu, et kukekomm vedelaks muutub.

    ReplyDelete