Saturday, September 8, 2012

Sai tehtud saia

Kui kogu maailm on juba kaneelilõõtsa avastanud, siis jõuab järg minuni. Ja pean tunnistama, et sai hää. Kahepeale E'ga oleme hetkel nahka pistnud 2/3 saiast. Kulunud on muidugi ka 1,5 liitrit piima.
Ideeks kasutasin seda linki, aga taignaks kasutasin oma kursavenna A retsepti. See on lihtsalt parim pärmitaigna retsept ja ei ole mind veel kunagi alt vedanud. Kogu muusika seisneb lihtsalt selles, et ei tohi koguseid muuta - peab usaldama, et kogused on õiged ja sõtkuma lihtsalt 5 minutit kauem, kui muidu. Tulemus on ideaalselt siidine ja pehme sai.
Retsept:
250 ml piima
6 dl jahu
50 gr võid
soola, suhkrut, kardemoni
2,5 tl kuivpärmi

Piim tuleb lasta soojemaks kui 37°C, kuna kuivpärm tahab vähe soojemat keskkonda ja võid ei tohi sulatada vaid tuleb toasoe või taigna sisse sõtkuda. Kuivained segada muidugi omavahel, siis panna peale soe piim ja või tükid ja sõtkuda, sõtkuda, sõtkuda.
Peale kerkimist määrisin lahti rullitud tainale täidise:
2 dl pruuni suhkrut
3 tl kaneeli
60 gr võid

Ahjus oli 200 kraadi juures seni, kuni valmis sai.


1 comment:

  1. Maria... ma jõudsin ka nüüd pool aastat hiljem su kaneelilõõtsani ja pean sind tänama... suurepärane sai, mehed sõid ja kiitsid!

    ReplyDelete