Selle suve hitiks oli meil suvikõrvits. Pealaest jalatallani - kõigepealt õisi, siis vilju. Ja siis õisi ja vilju korraga. Ime, et me lehtede kallale ei asunud! Vilju täitsime, püreestasime supi sisse, panime viiludena sinihallitusjuustuga ahjuplaadile, riivisime omleti sisse, wokkisime ja tädi Evi pani meie suvikõrvitsaid ka purki ja keldrisse. Erinevaid täidiseid oli miljon ja sellest toidust tüdimust ei tulnudki. Ma tõeliselt ootan juba uut suve!
Ja vahest puhuvad ka köögis nutma ajavad tuuled. Eriti kui tegemisel on sibulasoust. See aasta on kuidagi nii palju sibulaid kulunud, et Peipsi vanik, mis tavaliselt on jõuludeni pliidi kohal rippunud, sai juba nädal tagasi otsa.
Märkamatult on kätte jõudnud ka avokaado hooaeg ja ka neid sai suvises järelkajas täidetud. Kahjuks ostsin aga soolalõhet poest ja see polnud üldse nii hea kui E või papa tehtud. Tundub, et olen liiga ära hellitatud ja poe kala enam ei kõlba. Kohe ausõna ei kõlba!
Seemned ei ole seal taldrikul mitte üks raas ilu elemendid vaid puhtalt selle pärast, et avokaado pruuniks ei tõmbuks.
No comments:
Post a Comment