Saturday, September 18, 2010

Kerged koogid

Lubasin, et panen üles oma ploomikoogi retsepti.
Koostis:
Üks pakk Erika tordipulbrit
150 gr võid
400 gr kohupiima
2 muna
Suhkrut ja vaniljesuhkrut
Ploome või kirsse
Kuidas tegu käib: Sega või ja tordipulber ühtlaseks puruks. Seejärel sega munad ja kohupiim, suhkur ja vaniljesuhkur. Minul oli kohupiima 450 gr ja kui järgi mõtlen, siis oleks isegi nati rohkem võinud olla. Aga samas kõik oleneb koogivormist - kui liiga palju kohupiima panna, siis ei mahu kook vormi. Valasin nati rohkem kui pool puru koogivormi põhja, surusin käega nati kinni. Põhja katsin poolitatud ploomidega, millele raputasin vaba käega suhkrut. Ploomide peale valasin kohupiimasegu ja siis ülejäänud puru. Panin koogi eelsoojendatud ahju (200 kraadi) ja küpsetasin, kuni tundus, et kook on valmis. Lahti lõikasime alles siis kui kook enamvähem jahtunud oli. Kui kuumalt lahti lõigata saad seda ainult kulbiga taldrikusse tõsta. Kui puru saab peale liiga paks kiht, siis soovitan katta see omakorda õhukeste või viiludega.


Jõhvikakook:
Jõhvikakoogi retsepti sain siit lehelt http://toidupildid.blogspot.com/2008/06/kirsi-kohupiimakook-juubeli.html. Taaskord on tegu kirsikoogi retseptiga, kuid ma asendasin kirsid jõhvikatega, millele raputasin peale fariinsuhkrut. Minu koogivormi jaoks olid retseptis kohupiima kogused liiga suured ja kohupiimatäidist sai ülearu, aga mul on madal vorm ka. Eks sa siis lähtu oma vormi suurusest. Usun, et see, millega ma just seda ploomikooki tegin, on just jõhvikakoogi retsepti koguste jaoks napilt paras (mu enda oma on madalam ja väiksem).
Kook tuli seest äärmiselt karamelline (tänu fariinsuhkrule) ja maitsev. Mitte üldse magus ja lääge.

No comments:

Post a Comment